Amor i Informació: com és estimar en ple s.XXI?

Les estrenes de les obres en residència són sempre un moment de nervis i emoció. En un any i un context en què la cultura s’ha vist aturada i limitada, veure com la Cia Anèmona Irracional i el seu espectacle Amor i Informació ha aconseguit esgotar les entrades des de fa una setmana és una molt bona notícia.

La proposta està dirigida per Laura Solé i la interpretació va a càrrec de les actrius i actors Berta Cascante, Jordi Ciurana, Ana Palomo i Alejandro Saiz, sortits de l’escola El Timbal. Amor i Informació és una obra que dialoga amb l’actualitat de manera evident. A través de vint-i-nou vinyetes ens traslladem durant uns segons a un seguit de situacions a mig transcórrer on es mostren moments crucials per la vida dels personatges. Una narració no lineal on els personatges miren de trobar-se, d’establir contacte o estimar-se dins un món on l’arribada d’informació és constant i sovint afecta la seva capacitat de crear connexions significatives.

La successió d’escenes genera un efecte acumulatiu que es transforma en un ritme frenètic i recorda a les estones passades consumint vídeos des del telèfon mòbil, un rere l’altre. La càrrega còmica de les escenes transporten fins a l’interior dels personatges, creant un univers molt més profund i poètic. És, en definitiva, una peça que generarà preguntes i mostrarà l’angoixa que suposa estimar a ple segle XXI.


Les residències a Lluïsos de Gràcia: 6 anys apostant per la creació jove
Aquest curs 2020-21 la convocatòria de residències artístiques de Lluïsos de Gràcia es va obrir només al desembre, preveient que abans la situació epidemiològica seria encara massa complicada per a garantir l’estrena amb normalitat. Enlloc de fer dues convocatòries es va tornar a cedir l’espai a Epidèmia Teatre, la companyia en residència el 2020 que no havia pogut estrenar. La seva obra Mistela Candela i Sarsuela es va poder pre-estrenar al març i es va programar al Teatre Maldà durant una setmana. Han estat una convocatòria i un curs atípics, però finalment s’han pogut veure dues obres i tres companyies han estat en residència a la vegada. La tercera obra es presentarà al desembre, Iaia, un espectacle de la companyia Mambo Project que s’ha gestat també durant aquests primers mesos de l’any.

L’objectiu de les residències de Lluïsos Teatre amb 6 anys ja de recorregut és oferir un espai de creació i assaig durant tres mesos per a joves companyies que després tenen la possibilitat d’estrenar en un teatre professional com és el de Lluïsos Teatre. Tot i les complicacions estem contentes d’haver assolit el repte i haver donat espai a aquests tres projectes. Estigueu atentes a la nova convocatòria de residències que s’obrirà al juny per poder començar a assajar a l’octubre i estrenar al gener.

Últimes noticies

Escriu la paraula que vols buscar i prem Intro